Thomas Bodströms nya deckare kritiker- och försäljningssuccé i Thomas Bodströms nya roman

STOCKHOLM – Före detta justitieminister Thomas Bodström firas som deckarförfattare i hela landet i sin nya roman I skrivande stund, i vilken man kan läsa om hur hans nya deckare Idealisten toppar försäljningslistorna och slår både Camilla Läckberg och Jens Lapidus på fingrarna. I I skrivande stund kan man bland många andra kontrafaktiska situationer läsa passager om Aftonbladet som ringer och ringer till Thomas Bodström för att få göra Söndagsbilagereportage om den mörke deckarförfattarens ljusare sidor som fyra-barnspappa och fotbollstränare hemma i Nacka.

Det var efter det svala mottagandet av deckaren Idealisten som Thomas Bodström bestämde sig för att helt enkelt skriva sin version av sanningen. På rekordtiden två månader skrev Bodström ihop I skrivande stund, en kontrafaktisk tegelsten på 800 sidor. Första halvan av boken berättar om hur Bodströms deckare Idealisten gör stor succé världen över och översätts till 30 000 språk. Den andra halvan är en 400 sidor lång fullständigt fingerad dialog mellan den före detta justitieministern och den på allvar rosade och i verkligheten uppskattade deckarförfattaren Jens Lapidus där den senare gång på gång bedyrar hur Bodströms författarskap ”har en nerv som får det att isas längs med den spikraka ryggen” och hur Bodströms sommarprat i P1 vida överglänste hans eget.

Ankpressen kan som enda tidning presentera ett utdrag ur I skrivande stunds fjärde kapitel, i vilket Bodström med säker hand marknadsför sin nya deckare Idealisten.

Ur I skrivande stund:

Thomas Bodström stod i riksdagens talarstol. Det var inte första gången och säkerligen inte sista som han slöt ögonen och lade de grovt maskulina men ändå så mjuka och välskötta händerna på podiet. Han tog ett djupt andetag och höll luften inne. Härifrån hade han ofta hänfört de svenska riksdagspartierna som älskad och fruktad justitieminister. Då liksom nu hämtade han styrka ur detta ögonblick, lugnet före stormen. Denna gång skulle han dock fälla en större fura än de 349 riksdagsledamoterna. Han skulle charma hela Internet för att sälja in sin nya deckare Idealisten. Även om plenissalen var tom, så lyssnade världen. Thomas Bodström öppnade ögonen, spände blicken i videokameran och talade till folket:

– Här i riksdagen har vi debatter och möten och här stiftas våra lagar och här kan vad som helst hända…till och med mord. Om det kan du läsa, i min nya bok Idealisten. Där kan du även läsa om politiskt mygel, misslyckade polisutredningar och giriga advokater och naturligtvis: mord och kärlek.

Han kunde texten utantill och efter de sista orden höjde han lite på högra ögonbrynet och höll samma allvarliga min i några sekunder innan kameramannen gav klartecken. Det hade suttit på första tagningen. Assistenten var den första att börja klappa händerna, långsamt. Därefter stämde kameramannen och riksdagens vaktmästare in i applåden. Till sist stod hela teamet på sex personer och klappade för allt vad de var värda. Thomas Bodström nickade eftertänksamt och gillande. Idealisten kunde med sin fantastiskt spännande och trovärdiga handling egentligen sälja sig själv, men med den här reklamfilmen på youtube skulle han slå alla rekord.

I skrivande stund har precis som föregångarna Idealisten och Rymmaren fått ett mycket svalt mottagande av en enad kritikerkår.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Kultur & Nöje, Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s